Slimmer Samen Werken

20/03/2009

1,5 miljoen Nederlanders gebruiken mobiel internet

Filed under: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 13:40

In februari surften 1,5 miljoen Nederlanders met hun mobiele telefoon op internet. Dat blijkt uit een onderzoek dat mobiel advertentiebedrijf Mads begin deze maand samen met mobiele telecombedrijven en uitgevers heeft gehouden.

Mads heeft als leverancier van mobiele advertentietechnologie aan alle Nederlandse operators goed zicht op het gebruik van mobiel internet in Nederland. Het bereik van mobiele adverteerders lag 50.000 hoger dan de maand ervoor. De beschikbare advertentieruimte lag met 70 miljoen posities 5 miljoen hoger dan in januari. Daarvan bevond zich twee derde op Hyves, 13% bij Nu.nl en 7% bij de mobiele sites van De Telegraaf. iPhone-bezitters surfen het meest en klikken ook het vaakst op reclame, met 1,39 kliks op mobiele advertentie per 100 getoonde advertenties.

In het algemeen wordt het meest gesurft met Nokia N95`s, gevolgd door Apple iPhones en Nokia E71-apparaten. In de top-20 van meest gebruikte internettoestellen staan acht modellen van Nokia, vijf van SonyEricsson en drie van Samsung. Voorts blijkt dat eigenaren van lady phones gemiddeld het vaakst op mobiele advertenties klikken, met een doorklikratio van 3,6%. Bij sports phones en fashion phones ligt dat op 1,4%, vergelijkbaar met doorklikratio`s via desktop- en laptopcomputers.

Gebaseerd op: emerce.nl

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: