Slimmer Samen Werken

20/03/2009

Een op de drie Europese bedrijven doet niet aan videoconferencing

Filed under: Video — Jan-Willem Beekmans @ 13:23

Van de Europese bedrijven doet 31% nog niet aan videoconferencing. Toch ziet 87% wel mogelijke kostenbesparingen door videoconferencing in, zo blijkt uit onderzoek naar het gebruik van videoconferencing bij 716 Europese ondernemingen. De studie `Face to Phase: The convergence of business travel and virtual meetings` is gehouden door Easynet Global Services met respondenten in Duitsland, Nederland, België, Zwitserland, Italië, Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Van de bedrijven die geen gebruik van videoconferencing maken, noemt 17% tegenwerking van het management als oorzaak, 16% vindt het beeldbellen te duur en 24% noemt de techniek te onpersoonlijk. Bedrijven die wel gebruik maken van videoconferencing noemen als voordelen: directere reacties, kostenbesparingen, snellere besluitvorming en ontzien van het milieu. Verder wordt kostenbesparing op het reisbudget als voordeel gezien.

Veel organisaties die gebruik maken van videoconferencing benutten niet alle mogelijkheden. 21% vindt de virtuele vergaderoplossingen vaak ingewikkeld. Ten slotte wordt videoconferencing vaak uitbesteed aan managed serviceproviders.

Advertenties

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: