Slimmer Samen Werken

20/03/2009

Nimbuzz lanceert ‘VoIP-bellen’ voor iPhone

Filed under: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 15:55

De Nederlandse startup Nimbuzz maakt ‘via een omweg’ VoIP-bellen voor de iPhone beschikbaar.

VoIP-bellen via de iPhone was lange tijd voor non-jailbreakers alleen mogelijk als je wifi had. De nieuwe versie van de Nimbuzz-app wil daar verandering in brengen, maar slaagt daar niet helemaal in. Er is nog steeds een omweg nodig om via VoIP te bellen met de iPhone. Donderdag werd de applicatie toegelaten tot de App Store.

Omweg.

Nimbuzz maakt voor het bellen gebruik van de VoIP-betaalaccounts als SkypeOut, waarmee je kunt bellen naar vaste en mobiele nummers. Bellen gaat via een omweg, legt Nimbuzz-woordvoerder Tobias Kemper uit. “Je belt naar een lokaal nummer dat je verbindt met onze VoIP-server. Dat nummer verbindt je door. Je kan dus voor lokale kosten bellen naar alle nummers wereldwijd, zoals dat ook kan met SkypeOut op een computer.” Nimbuzz gebruikt het adresboek van de simkaart en gebruikers kunnen direct vanuit de app nieuwe nummers draaien.

De nieuwe functie van Nimbuzz zal in ruim 50 landen gelanceerd worden. Ook in Groot-Brittannie, waar T-Mobile VoIP en instant messaging verbiedt op mobiele datanetwerken. Maar daar kan T-Mobile niks tegen doen omdat deze vorm van VoIP-bellen gewoon via een vast nummer gaat, aldus Kemper. “We are tricking them”, zegt de Engelstalige Kemper. “Bovendien is het helemaal niet slecht voor de telco’s omdat Nimbuzz-klanten gewoon belminuten verbruiken”.

25 miljoen dollar.

De mobiele chat- en VoIP-applicatie Nimbuzz haalde afgelopen jaar 25 miljoen dollar investeringsgeld op. Het bedrijf zegt ruim 20,000 nieuwe gebruikers per dag te krijgen.

via webwereld

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: