Slimmer Samen Werken

25/03/2009

Markt voor mobiele telefonie ondergaat positieve transformatie

Filed under: Mobile — Jan-Willem Beekmans @ 12:07

De markt voor mobiele telefonie ondergaat een hoopvolle transformatie, waarbij het belang van mobiele diensten en data toeneemt. De hardware, ofwel de mobiele toestellen zelf, wordt juist minder winstgevend. Consumenten verlagen het tempo waarmee ze toestellen vervangen. De verkoop van mobiele telefoons neemt in 2009 naar verwachting af met 10%. In 2008 steeg de verkoop met 1,2% naar 1,2 miljard exemplaren.

De traditionele mobiele telefoons zijn geknipt voor telefoneren en het sturen van een sms. Ze zijn echter ongeschikt om mee te internetten of om applicaties op te installeren. De nieuwe generatie smartphones kan deze taken wel aan. Ongeveer 15% van de verkochte mobiele telefoons is een smartphone. Via smartphones is het mogelijk om bij een virtuele winkel applicaties te downloaden. Apple had eind 2008 inmiddels ruim 17 miljoen stuks verkocht van de iPhone en sinds juli 2008 zijn via de App Store van Apple meer dan 500 miljoen applicaties gedownload.

Nokia Siemens Networks verwacht dat het mobiele dataverkeer tot 2015 zal groeien met een factor 300. Marktonderzoeker Informa voorziet dat de omzet van content en datadiensten in 2012 zal uitkomen op 240 miljard dollar. Van de Amerikaanse bezitters van een iPhone heeft in het afgelopen jaar een zesde minstens 100 dollar besteed aan downloads.

via MDweekly

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: