Slimmer Samen Werken

31/03/2009

Mitel introduceert videoconferencing in HD-kwaliteit

Filed under: Mitel,Video — Jan-Willem Beekmans @ 11:09

Mitel heeft een videoconferentieproduct op de markt gebracht dat videocommunicatie combineert met voorzieningen voor samenwerking op afstand (telecollaboration). Het systeem kan standaard gebruikmaken van videobeelden in hoge-definitiekwaliteit (HD).

Volgens de Canadese fabrikant Mitel is de benodigde bandbreedte van zijn Telecollaboration Solution maar de helft van die van concurrerende oplossingen, waarmee ongetwijfeld op TelePresence van Cisco wordt gedoeld.

Mitel zegt een techniek te hebben ontwikkeld die optimaal gebruikmaakt van de netwerkcapaciteit. De video- en audiostreams nemen genoegen met een gemiddelde bandbreedte van 2,5 megabit per seconde en piekbelastingen van minder dan 4 megabit, de helft van bestaande telepresence-systemen. Dure, beheerde verbindingen zijn volgens de fabrikant niet nodig. Een standaard SDSL-verbinding volstaat. Het product van Mitel biedt standaard HD-beelden met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels en een ‘ruimtelijke’ geluidsweergave.

De samenwerkingscomponent slaat onder meer op het gedeeld gebruik van een pc-bureaublad en van een digitaal ‘schoolbord’ (whiteboard). Volgens Mitel is het delen van de desktop zelfs het ‘geheim’ om de sfeer van een echte vergadering waarbij alle deelnemers fysiek aanwezig zijn, na te bootsen. Ook kleine vestigingen en thuiswerkers kunnen aan een sessie deelnemen, met beeld of eventueel alleen geluid.

Mitel kondigde zijn Telecollaboration Solution in november aan. Op de partner- en consultantsdag voor de Benelux is het product gisteren op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Volgens country manager Benelux Gijs Borsboom zijn gangbare videoconferentieproducten vaak erg duur en technisch complex, waardoor ze veel ondersteuning en ervaring vereisen. Ze zijn meestal maar op een paar plekken in de organisatie beschikbaar en alleen het hoger management maakt er gebruik van. Mitel wil het gebruik uitbreiden tot alle niveaus van een organisatie.

Magorcorp.com

Wel is zichtbaar dat de systemen (HD) Videocommunicatie betreffen en niet echt telepresence. Hiervoor heb je toch echt een (duurder) Cisco systeem nodig. Maar dan heb je wel de “life size” evaring van diegene die tegenover je zit aan de “andere” kant van de tafel.

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: