Slimmer Samen Werken

01/04/2009

Avaya lanceert SIP UC-architectuur

Filed under: Avaya,IP-Telefonie,Unified Communication — Jan-Willem Beekmans @ 21:50

Avaya presenteert Avaya Aura, een architectuur voor unified communications op basis van SIP.

Volgens de leverancier van zakelijke communicatiesystemen moet de architectuur flexibele verbindingen tussen gebruikers, applicaties en systemen gaan verzorgen. De architectuur integreert verschillende communicatieoplossingen op verschillende locaties, waarbij het niet uitmaakt of deze oplossingen van verschillende leveranciers afkomstig zijn.

Voordelen
De belangrijkste voordelen die bedrijven, aldus Avaya, met de Aura-architectuur kunnen boeken, zijn vereenvoudiging van complexe communicatienetwerken en een verlaging van de kosten voor infrastructuur. Daarnaast voorziet Aura medewerkers snel van spraak-, video-, messaging-, presence-, en webapplicaties. Ook kunnen met de oplossing online sociale netwerken binnen een UC-strategie worden geïmplementeerd. Verder kunnen applicaties op interne gebruikersprofielen worden afgestemd. Bovendien leveren een centraal te beheren nummerplan en on-net telefonie, een wereldwijde routering van gesprekken op basis van de laagste tarieven en PSTN-toegang van de meest kosteneffectieve locatie vergaande kostenbesparingen op. Ten slotte maakt de UC-architectuur applicatieservers overbodig en kunnen er maximaal 250.000 medewerkers en 25.000 locaties mee worden bereikt.

SIP
De oplossing wordt ondersteund door Avaya Aura Session Manager, een SIP-oplossing waarmee gebruikers de controle over de integratie van communicatiemiddelen en applicaties centraal kunnen beheren. De oplossing koppelt applicaties los van het netwerk, waardoor de oplossing diensten kan toewijzen aan gebruikers, afhankelijk van de gewenste functionaliteit. Avaya Aura is vanaf mei 2009 leverbaar.

Telecommagazine.nl

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: