Slimmer Samen Werken

07/04/2009

Zorgsector ziet waarde in van mobiele technologie

Filed under: Het Nieuwe werken,NEC-Philips,Wireless - WAN — Jan-Willem Beekmans @ 18:47

Tachtig procent van de it-managers werkzaaam in de gezondheidszorg geeft aan meer belang te hechten aan mobiele technologieën dan in 2008. Volgens Motorola, dat onderzoek uitvoerde onder 3.400 leidinggevenden in 14 landen, zijn it-managers met name te spreken over betere efficiency, minder medische dwalingen en verhoogde productiviteit als gevolg van mobiele oplossingen.

NEC IP-Dect

NEC IP-Dect

De Motorola Enterprise Mobility Healthcare Barometer identificeerde diverse applicaties die investeringen in mobiele technologieën stuwen. Zo zijn het electronische patiënten dossier, automatisering van werkprocessen en medische administratie populair omdat zij de werkzaamheden van medisch personeel aanzienlijk vereenvoudigen. Dit zorgt dan weer voor meer oog voor de patiënt. Ook asset tracking en asset management zijn in zwang, zeker nu de economische crisis leidt tot meer financiële druk. It-managers in de zorgsector tonen verder bovengemiddelde intetresse in voice over wireless local area networks (vowlan) en fixed mobile convergence (fmc).

De zorgsector in de Verenigde Staten (VS) loopt wereldwijd voorop in de ontwikkeling van een it-strategie. Zeventig procent van de it-managers zegt hier actief mee te zijn. In Europa (46 procent) en Azië (41 procent) is dit beduidend minder.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: