Slimmer Samen Werken

20/04/2009

Bureaucratie en tijdsdruk smoren creativiteit en innovatievermogen hoogopgeleide

Filed under: Innovatie — Jan-Willem Beekmans @ 13:50

Bureaucratie en tijdsdruk smoren de creativiteit en het innovatievermogen van hoogopgeleide werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo Consult. TNS ondervroeg 600 hoogopgeleide werknemers voor het onderzoek. Het doel was te achterhalen hoe Nederlandse bedrijven omgaan met intrapreneurschap ofwel het ondernemen op de werkvloer.

Volgens Mathieu Weggeman, hoogleraar Organisatiekunde aan de TU Eindhoven, kunnen hoogopgeleide werknemers niet bezig zijn met creatieve en innovatieve ideeën, omdat Nederlandse bedrijven risicomijdend zijn. Nederlandse bedrijven houden niet van onzekerheid. Het gevolg is wel dat innovatieve plannen niet goed tot stand komen. Volgens Lukas Schmeink, HR directeur van Samsung Benelux, is het helemaal niet fout om af en toe de teugels eens te laten vieren.

Schmeink is van mening dat een bedrijf werknemers best wel eens zelf de regels en processen mag laten bepalen. De werknemers leren op die manier ook eens wat anders. Bij Samsung Benelux wordt dan ook gewerkt naar resultaat. Intrapreneurschap in bedrijven kan leiden tot nieuwe initiatieven en betere contacten tussen verschillende afdelingen. Het hele bedrijf wordt daar uiteindelijk beter van.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: