Slimmer Samen Werken

24/04/2009

Bluetooth 3.0 officieel vastgesteld

Filed under: Wireless - WAN — Jan-Willem Beekmans @ 17:45

De Bluetooth Special Interest Group (SIG) heeft de specificaties van de nieuwste versie van Bluetooth, Bluetooth 3.0, officieel vastgesteld.
image

De verbindingstechnologie voor de korte afstand is nu nog sneller geworden, onder meer doordat het frequenties binnen 802.11, het protocol voor WiFi-verbindingen, gebruikt. Door de adaptatie van de 802.11 Protocol Adaption Layer (PAL) kunnen bestanden met Bluetooth 3.0 met een snelheid van 24 Mbps worden verzonden. Daarnaast beschikt de laatste versie van Bluetooth nu over ingebouwde energiebesparende technologie.

Bruikbaarheid
Volgens de Bluetooth SIG kan Bluetooth 3.0 vooral worden gebruikt voor het draadloos synchroniseren van muziekbibliotheken tussen desktops en muziekspelers of mobiele telefoons en kan het in groten getale foto’s dowmloaden naar pc’s of naar printers. Ten slotte is de technologie zeer geschikt voor het versturen van videobestanden vanaf camera’s of mobiele telefoons naar computers of televisies, mits deze televisies met de technologie zijn uitgerust.

Beschikbaarheid
De acceptatie van de specificaties van Bluetooth 3.0 is een eerste stap in een product cycle, Volgens de SIG zouden groepsleden Atheros, Broadcom, CSR en Marvell inmiddels al de eerste chipsets voor devices aan het fabriceren zijn. De uiteindelijke producten met deze laatste versie van Bluetooth worden binnen negen tot twaalf maanden verwacht.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: