Slimmer Samen Werken

24/04/2009

Privé-gebruik zakelijk mobiel neemt fors toe

Filed under: Mobile — Jan-Willem Beekmans @ 13:14

Van alle telefoongesprekken met de mobiele telefoon van de zaak betreft 28% privé-conversaties. Het aantal zakelijk mobiele telefoons is in 2008 met 13% gestegen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de belangrijkste feiten betreffende het gebruik van de zakelijke mobiele telefoon, weergegeven in de Ezwim Telecom Monitor. De kosten voor het privé-gebruik komen op 400 miljoen euro. Verder blijkt uit het onderzoek dat in het bedrijfsleven het gebruik van spraak- en databundels en SIM-only abonnementen, net als in de consumentenmarkt, fors toeneemt. De kosten voor internationaal bellen stijgen, de roamingkosten dalen.mobile-phone-usage

Nederland blijft op het gebied van dataverkeer nog achter bij landen als de VS en Duitsland. Wel is er sprake van een toename. Dataverkeer op de mobiele telefoon lijkt, door de nieuwe initiatieven rond mobiel internet een grote kostenpost te worden. Veel databundels worden privé gebruikt, zoals voor YouTube, Twitter, MSN, het downloaden van muziek en sociale netwerken. Managing directeur Ron van Valkengoed van Ezwim meent dat bedrijven 15 tot 40% kunnen besparen op telecomuitgaven. Een goed inzicht in de kosten helpt, evenals het beheersen van de uitgaven met professionele oplossingen en het verstrekken van richtlijnen voor het privé-gebruik van de zakelijke mobiele telefoon.

Vrijdag is de populairste dag om te sms-en. In 2008 waren de drie drukste sms-dagen: 1 januari (gelukkig nieuwjaar wensen), 24 oktober Bloody Friday (wereldwijde daling van beurskoersen) en 13 juni (EK voetbalwedstrijd Nederland – Frankrijk).

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: