Slimmer Samen Werken

29/04/2009

TelecomVak wordt TelecomExpo

Filed under: Events — Jan-Willem Beekmans @ 14:25

De zesde editie van de vakbeurs TelecomVak krijgt een andere locatie, een andere naam en een ander gezicht. Array Publications, uitgever van onder andere Telecommagazine, neemt het belang van Libéma in de vakbeurs TelecomVak over.

Met de overname wordt tevens aan een aantal andere lang gekoesterde wensen invulling gegeven. De accommodatie Autotron Rosmalen wordt verruild voor de dynamische Jaarbeurs te Utrecht en de naam wordt gewijzigd in TelecomExpo. Deze wijzigingen doen recht aan de wens tot verdere professionalisering en groei van de beurs.

Werner Schoots, uitgever Array Publications hierover: “De overname is allereerst ingegeven door het feit dat de afgelopen edities een gestage groei hebben laten zien in het aantal exposanten en bezoekers. De Jaarbeurs Utrecht biedt ons ook de noodzakelijke infrastructuur voor een volwaardige telecombeurs. Bovendien biedt de locatie voldoende ruimte voor groei, zowel in oppervlakte voor exposanten als in bezoekersaantallen. En last but not least, de bereikbaarheid is geen issue meer.”

Positieve ontvangst
Diverse exposanten van de vorige TelecomVak-edities zoals Panasonic, Aastra, 3M, Televersal, Draytek en Simac hebben al aangegeven zeker ook dit jaar weer van de partij te zullen zijn en hebben uiterst positief op de nieuwe ontwikkelingen gereageerd. Met de Jaarbeurs Utrecht is al gestart met het opstellen van een voorlopig vloerplan, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen van exposanten en voorkeursplekken uit het verleden.

Vanuit de Telecommagazine-redactie reageert hoofdredacteur Eric van der Steen: “De beurs is destijds gelanceerd als spin-off van het enige onafhankelijke vakblad over telecommunicatie en netwerken in Nederland, dat volgend jaar overigens zijn 25ste verjaardag viert. Telecommagazine en TelecomExpo vullen elkaar perfect aan. Door de jaren heen heeft het tijdschrift altijd vooropgelopen als het gaat om het signaleren van de nieuwste technologische trends en het duiden van actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Met een messcherpe journalistieke blik is nooit geschroomd stelling te nemen en kanttekeningen te plaatsen bij brandende kwesties als IP-telefonie, convergentie tussen vast en mobiel, mobility, unified communications, maatschappelijk verantwoord ondernemen, enzovoorts. Tijdens de TelecomVakdagen leverde dat altijd boeiende en inspirerende discussies op met kopstukken uit de telecomindustrie. Kredietcrisis of niet, Array is bereid anticyclisch te investeren in een topevenement, op een toplocatie met topsprekers. De rebranding behelst veel meer dan even een beurs in een nieuw jasje steken. Er zal sprake zijn van een heuse metamorfose, of in modern jargon, een total make-over.”

De marketingcampagne voor de beurs gaat vroeger dan ooit tevoren van start en wel in de mei-editie van Telecommagazine 2009. Er zal ook worden samengewerkt met verscheidene andere mediapartners, waaronder weekblad Computable, om zo veel mogelijk bereik op te bouwen binnen de doelgroep bezoekers.

TelecomExpo biedt de zakelijke telecomgebruiker het volledige gamma aan aanbieders. Het gaat hierbij om ISP’s, carriers, managed services providers, MVNO’s, leveranciers van mobiele datadiensten, VoIP, draadloze technologie en Software-as-a-Service (SaaS). Maar ook voor de meer traditionele leveranciers van bekabeling, callcenteroplossingen, WAN- en LAN-apparatuur, netwerkbeveiliging en -management, PABX’en en test- en meetapparatuur is voldoende ruimte gereserveerd. Tot slot weten ook intermediairs zoals consultants, distributeurs, opleiders, resellers, en systemintegrators en belangenorganisaties hun weg naar Utrecht ongetwijfeld te vinden.

Wanneer en Waar?

Woensdag 9 en donderdag 10 december 2009

Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs
Jaarbeursplein
3503 RM  Utrecht

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: