Slimmer Samen Werken

05/05/2009

HP sluit alliantie met RIM (Blackberry-fabrikant)

Filed under: Devices,HP,RIM - BlackBerry — Jan-Willem Beekmans @ 17:58

image Research in Motion, het bedrijf achter de zakelijke smartphone Blackberry, gaat intensief samenwerken met ict-leverancier HP. De bedrijven werken aan een softwarepakket dat het beheren van mobility-oplossingen gemakkelijker en goedkoper maakt. Ook kunnen gebruikers documenten, zoals foto’s, e-mails en internetpagina’s, gemakkelijker afdrukken, ongeacht hun locatie. Dat zou uiteindelijk de productiviteit van het groeiend aantal mobiel werkende medewerkers verbeteren.

Als onderdeel van de samenwerking ondersteunt HP Blackberry Enterprise Server 5.0. HP levert software waarmee het product centraal kan worden beheerd. Daarbij kan elke handeling in de mobiele keten worden bekeken en geanalyseerd op mogelijke problemen. Met Enterprise Server hebben gebruikers van de smartphone toegang tot hun zakelijke e-mail, agenda en bijvoorbeeld contactlijsten. Dit werkt voor Microsoft Exchange, IBM Lotus Domino en Novell GroupWise.

Bovendien wordt het met de webdienst HP CloudPrint for Blackberry mogelijk om documenten, zoals foto’s, e-mails en internetpagina’s, af te drukken vanaf de zakelijke smartphone. Daarbij maakt het niet uit waar de printopdracht wordt gegeven: op kantoor, thuis of onderweg. Deze dienst komt binnenkort beschikbaar voor alle abonnees van de reeds bestaande Blackberry internetdiensten en van Enterprise Server.

Research in Motion en HP werken samen om hun klanten oplossingen te bieden die mobility in hun dagelijkse werkzaamheden integreren’, zegt co-directeur Jim Balsillie van de Canadese mobieltjesfabrikant. ‘Van innovatieve nieuwe clouddiensten tot zakelijke managed mobile services.’ Volgens hem brengt de samenwerking voor Blackberry-gebruikers toegang tot veel nieuwe toepassingen en diensten.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: