Slimmer Samen Werken

14/05/2009

Unified Communications populair in Europa

Filed under: Unified Communication — Jan-Willem Beekmans @ 12:10

Bedrijven in Europa zijn erg geïnteresseerd in oplossingen voor Unified Communications, aldus marktonderzoeker IDC.

In het rapport European Unified Communications Market 2008-2013 stellen de marktonderzoekers (IDC) dat de markt jaarlijks met 39 procent zal gaan groeien naar een omzet van 13,5 miljard dollar in 2013. In 2008 bedroeg de omzet 2,6 miljard dollar. Volgens IDC zijn er in de huidige markt, waar de bestedingen afnemen, grote kansen voor oplossingen die op korte termijn onder meer de reiskosten kunnen beperken. Het gebruik van unified communications, met oplossingen op het gebied van audio en video, ligt hierbij natuurlijk voor de hand. Deze technologie maakt, aldus het ondrzoeksbureau, dan ook als een van de weinige technologieën goede kans om tijdens een periode van recessie te groeien. Verder zou, vooral binnen Europa, ook CO2-reductie een belangrijke reden vormen voor bedrijven om dit soort technologie, in het speciaal high-end videoconferencing en telepresence, aan te schaffen.
Aanschafbeleid
Volgens IDC gaat unified communications de manier veranderen waarop Europese bedrijven hun spraak-en dataoplossingen aanschaffen. Vroeger waren het vooral de ICT-bedrijven binnen de bedrijven die hierover beslisten, de integratie van spraak en data met bedrijfskritische applicaties heeft er nu toe geleid, aldus de onderzoekers, dat ook businessmanagers uit de praktijk een stem hebben in het aanschaftraject.
Hosted oplossingen
Verder constateert IDC dat op de korte en middellange termijn unified communications belangrijke mogelijkheden kan scheppen voor leveranciers die zich met netwerken bezig houden, zowel serviceproviders als integrators. Deze bedrijven kunnen onder meer als intermediar fungeren tussen eindgebruikers en leveranciers. Tot slot concluderen de marktonderzoekers dat tot halverwege 2010 oplossingen voor unified commuinications nog daadwerkelijk als fysieke oplossingen zullen worden geleverd aan bedrijven. Daarna zal het accent gaan verschuiven naar hosted oplossingen, wat kansen kan gaan bieden voor vaste en mobiele operators die initiatieven op deze markt willen gaan ontplooien.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: