Slimmer Samen Werken

14/05/2009

Wat je moet weten…

Filed under: Het Nieuwe werken,HNW- Management — Jan-Willem Beekmans @ 10:54

Het enige dat je dient te weten dat is dat je in alles wat je doet EXCELLENT opereert. Dat je jezelf Committeert aan EXCELLENT werken c.q. het EXCELLENT uitvoeren van je werk. Eenvoudig, toch?

Maar ja, hoe kom je nu tot dat ‘excellente’? Om maar een voorbeeld te noemen: ‘Hoe word je nu zo’n EXCELLENTE Leider?’ Daarvoor heeft deze week Tom Peters een TIP. Citaat;

“Committeer jezelf 100% aan het Ontwikkelen van je Mensen, zowel in Goede als in Slechte tijden. Ontwikkel mensen/medewerkers die: – (ook) Gecommitteerd zijn; – die Betrokken zijn; – die zich Ontwikkelen in hun functie; – die Continu Leren; – die Functioneren zonder Angst; – die Gerespecteerd worden; -  die Vertrouwd en geWaardeerd worden; – die Onfhankelijke Denkers zijn; – die Gericht zijn op hun Teamleden; – die Gericht zijn op de Ontwikkeling van anderen, van hun collegae; – die gePassioneerd zijn over hun Werk, hun Collegae, hun Klanten; – die anderen Informeren; – die Open zijn in het delen van hun Kennis en Kunde; – die Zorgen. Ergo: die Gecommitteerd zijn aan het EXCELLENT uitvoeren van alles wat ze doen. Als Excellent Leider geef je hierbij zelf het Goede Voorbeeld.

Natuurlijk: Strategie is belangrijk, Systemen zijn belangrijk, Financiën zijn belangrijk, maar het COMMITMENT aan de Ontwikkeling van je MENSEN is het belangrijkst en feitelijk het Enige dat je dient te weten”.

tompeters.com

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: