Slimmer Samen Werken

20/05/2009

Cisco breidt collaboration uit naar mobiel

Filed under: Cisco,Collaboration,Het Nieuwe werken — Jan-Willem Beekmans @ 14:29

image Cisco gaat zijn collaboration-producten met de Collaboration in Motion-aanpak geschikt maken voor gebruik op mobiele devices.

Collaboration in Motion omvat producten en diensten op het gebied van werkplekervaring, het draadloze netwerkplatform van de leverancier, applicaties van derde, technologische partnersships en zakelijke diensten. Hiermee wil Cisco het gat dichten tussen het vaste bedrijfsnetwerk, het gsm-netwerk en een high-performance WiFi-netwerk. Hierdoor moet uiteindelijk collaboration in elke gewenset mobiele omgeving mogelijk worden gemaakt.
Werkplekervaring
Op het gebied van werkplekervaring stelt de leverancier diensten beschikbaar voor een steeds grotere groep mobiele devices, terwijl tegelijkertijd de manier wordt versimpeld waarop deze apparaten verbinding maken met het draadloze netwerk. Zo wordt onder meer de WebEx-applicatie voor de iPhone gratis beschikbaar gesteld en wordt er een speciaal programma in het leven geroepen waardoor Cisco tegemoet kan komen aan het de eisen van het continu veranderende landschap aan apparaten. Voor het draadloze netwerk gaat Cisco oplossingen bieden voor de 802.11n-standaard, zoals controllers, een oplossing voor virtuele kantoorverbindingen voor telewerken, een mesh access point en een Mobility Services Engine voor MKB-bedrijven die mobiliteitsdiensten ondersteunt.
Overige onderdelen
Op het gebied van applicaties van derden gaat Cisco netwerkspecifieke informatie aan zakelijke applicaties leveren via een open API. Verder worden een aantal applicaties ontwikkeld en zorgen oplossingen voor netwerkgarantie ervoor dat incidenten op het gebied van beveiliging en netwerkprestaties sneller kunnen worden opgelost. Voor technologiepartners wordt een community voor ontwikkelaars gestart, zodat deze ook applicaties kunnen gaan ontwikkelen voor het netwerkplatform van Cisco. Ook komt er een community voor mobiliteitsoplossingen. Tot slot introduceert Cisco een aantal zakelijke diensten die eindgebruikers verder moeten helpen bij het ontwerp en de implementatie van draadloze netwerken.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: