Slimmer Samen Werken

25/05/2009

Holografisch (3D) vergaderen – patent verzoek MS

Filed under: Innovatie,Microsoft,Technologie Innovatie — Jan-Willem Beekmans @ 22:09

Microsoft heeft een patent aangevraagd op vergaderen op afstand. Niet met teleconference, maar door middel van holografische beelden. De patentaanvraag is redelijk vaag wat betreft de hardware en software die nodig is om een holografisch overleg tot stand te brengen. Wel verstrekt Microsoft een schets van hoe zo’n vergadering zou moeten plaatsvinden.

Patrice Simand, leider van team dat innovaties bedenkt voor Live Labs, staat vermeld als een van de patentaanvragers. Simard is verantwoordelijk voor onder meer de fotosoftware Photosynth.

Virtueel vergaderen

Microsoft denkt dat de virtuele vergadering de volgende stap is na teleconferencing als vergadervorm. “Door het inzetten van internet en andere netwerktechnologieën is de fysieke aanwezigheid in zakelijke vergadering afgenomen. Een groep mensen verspreid over de aardbol kan bijvoorbeeld een web-vergadering houden waarin webcams beeld en geluid verzorgen. Maar door de enorme technologische vooruitgang worden virtuele vergaderingen steeds beter, efficiënter, bruikbaarder en realistischer”, zo schrijven de patentaanvragers. Vooralsnog staat holografische projectie van mensen nog in de kinderschoenen en is het vooral iets dat veel mensen kennen uit Star Wars. CNN experimenteerde eind vorig jaar met holografische interviews rond de verkiezingsstrijd.

Toverstaf

Microsoft diende onlangs nog een spraakmakende patentaanvraag in: de “Magic Wand“. De toverstaf is een stokvormig apparaat dat gebruik maakt van sensors en dat op een intuïtieve manier reageert op de directe omgeving van het apparaat. Hier valt ook interactie onder met video of holografische beelden. Gamesites speculeren dat de toverstaf een voorbode is voor een WiiMote-achtige controller voor de Xbox.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: