Slimmer Samen Werken

04/06/2009

Besparen door Flexwerken

Filed under: Expense Management,Het Nieuwe werken,HNW- Management — Jan-Willem Beekmans @ 13:49

Avaya Flexible workingimage Hoe kun je werknemers enthousiast maken voor het inleveren van loon? Met aanbod van flexibel werken, naar het schijnt.

Veel bedrijven zouden best willen korten op het salaris in deze nare tijden. Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van it-bedrijf Avaya, komt een oplossing uit de hoge hoed: de truc zou zijn om ze in ruil voor salarisvermindering flexibel te laten werken.
Dat staat in het rapport Flexible Working 2009
Driekwart van de werknemers is bereid om in te leveren als ze flexibel mogen werken. Gemiddeld willen ze hiervoor 11 procent inleveren. Eén op de tien werknemers is zelf bereid om een vijfde van het salaris te offeren. Dat zeggen ze althans tegen de onderzoekers, er is niets proefondervindelijk bewezen hiermee.
Flexibel werken houdt onder meer in: thuis werken of op werktijden die het best uitkomen. In Engeland is de animo voor het inleveren van salaris het kleinst volgens dit onderzoek.
Een krappe 70 procent loopt hier warm voor, zo staat in het rapport. Onderzoekers peilden de mening van 3.500 werknemers in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Rusland en Groot-Brittannië.
Werknemers denken niet alleen door flexibel werken meer vrijheid te krijgen. Ze zijn er ook van overtuigd dat het hen meer werk gaat opleveren. Bovenal verwachten ze er gelukkiger van te gaan worden. De helft denkt er harder door te gaan werken.

Avaya Flex working

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: