Slimmer Samen Werken

11/06/2009

Google maakt Exchange Server overbodig

Filed under: Collaboration,Het Nieuwe werken,Web 2.0 — Jan-Willem Beekmans @ 13:08

image Verstokte Outlook-gebruikers kunnen vanaf nu via hun vertrouwde mailapplicatie rechtstreeks aansluiten op Googles GMail. Zonder tussenkomst van Microsofts Exchange Server.

Die mogelijkheid ontstaat bij gebruik van Apps Sync for Outlook, een nieuwe plug-in die Google voor zijn Apps ontwikkelde. De synchronisatiesoftware maakt het mogelijk vanuit Microsofts Outlook rechtstreeks mail op te halen en verzenden, contactgegevens op te slaan in en afspraken te maken via Googles GMail.
Sync for Apps moet het voor bedrijven eenvoudiger maken om de overstap te maken naar Googles kantoorapplicaties in de cloud. Eén van de belemmerende factoren is de investering in Outlook, zowel in de software als in de vertrouwdheid van gebruikers ermee.

Bovendien hebben gebruikers vaak grote, op hun eigen machine opgeslagen e-mailarchieven opgebouwd – de zogeheten .pst-bestanden – waar ze ongaarne afstand van doen.
Het was al wel mogelijk om Outlook met Gmail te combineren via het IMAP-protocol, maar dat leverde nogal wat performanceproblemen op. Apps Sync for Outlook moet dat probleem verhelpen. Het grote voordeel daarvan voor de IT-afdeling is dat ze hun ‘interne klanten’ desgewenst met Outlook kunnen laten werken terwijl aan de achterkant met Google Apps wordt gewerkt. Daarmee kan afscheid worden genomen van Microsofts Exchange-mailservers zonder dat de Outlook-gebruikers daar last van hebben, stelt Google.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: