Slimmer Samen Werken

22/06/2009

MKB nog huiverig over mobiel werken

Filed under: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 16:09
Tags: , ,

image Grotere ondernemingen in Nederland hebben het mobiele werken omarmd. Dit in tegenstelling tot bedrijven in het MKB; daar is de acceptatie van het plaatsonafhankelijk werken nog geen groot succes. Dit blijkt uit onderzoek verricht door het Leefritme Kenniscentrum. Het rapport is onlangs gepresenteerd tijdens het, in samenwerking met de Taskforce Mobiliteit georganiseerde, symposium ‘Werkt mobiel werken?’.
Ruim eenderde van de grotere bedrijven in ons land heeft de nieuwe, mobiele, manier van werken al in de dagelijkse praktijk gebracht. Hiermee heeft Nederland zich – samen met de Scandinavische landen – op dit terrein een Europese koppositie weten te verwerven.
Uit het onderzoek van het Leefritme Kenniscentrum blijkt verder dat ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf – voorzover zij überhaupt al op de hoogte zijn van de mogelijkheden die het mobiele werken biedt – voor het merendeel nog kritisch zijn ten opzichte van het plaatsonafhankelijke werken. Volgens het onderzoek is de Nederlandse MKB’er niet overtuigd van de voordelen die de nieuwe manier van werken zou bieden. Ook is hij bang de controle over de werknemers te verliezen.
De onderzoekers van het Leeftritme Kenniscentrum hebben de 1142 respondenten (bestaande uit ondernemers, directeuren en ict-beslissers) ingedeeld in vier groepen: conservatieven, geconnecteerden, flexibelen en flexibele geconnecteerden. Veruit de grootste groep is vooralsnog onder het label ‘conservatieven’ te vinden, aldus het Kenniscentrum.
Het Leefritme Kenniscentrum is mede een initiatief van de mobiele telecomoperator Vodafone Nederland.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: