Slimmer Samen Werken

24/06/2009

Intel en Nokia ontwikkelen mobiele apparatuur

Filed under: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 15:17

image Chipfabrikant Intel en telefoonfabrikant Nokia hebben een strategische samenwerking aangekondigd voor het ontwikkelen van nieuwe mobiele apparatuur. Ook op het gebied van open source zal nauwer worden samengewerkt.

Volgens beide bedrijven moeten deze mobiele apparaten naast smartphones, netbooks en laptops op de markt komen. De apparaten zullen de eigenschappen en mogelijkheden van computers en communicatieapparaten combineren. Eindgebruikers moeten hiermee de beschikking krijgen over ongekende mobiele toepassingen en toegang tot het internet kunnen krijgen. De apparaten zullen worden gebaseerd op de chipsetarchitectuur van Intel.
Open source
Naast het ontwikkelen van nieuwe mobiele devices kondigen Intel en Nokia ook aan nauwer te zullen gaan samenwerken op het gebied van mobiele Linux-projecten. Beide bedrijven gaan werken aan open sourcesoftwareprojecten. De technologieën die uit deze projecten voortkomen, zullen worden geïntegreerd met de bestaande Moblin- en Maemo-projecten. Het doel zal, aldus de partijen, zijn dat er nieuwe Linux-besturingssystemen voor mobiele devices worden ontwikkeld. Er zal uiteindelijk één standaardplatform komen.
Modemtechnologie
Binnen de samenwerkingsafspraken heeft Intel ook bekend gemaakt dat de chipfabrikant een licentie heeft gekregen voor de HSPA/3G-modemtechnologie van de Finse telefoonfabrikant. Deze licentie moet de chipfabrikant in staat stellen om de eerder genoemde geavanceerde mobiele toestellen te ontwikkelen, die 3GPP-modemtechnologie combineert met de krachtige prestaties en het lage energieverbruik van toekomstige chipsets van Intel

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: