Slimmer Samen Werken

09/07/2009

Unified Communications markt in veranderingiewu

Filed under: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 11:27
Tags: ,

image Volgens het marktonderzoeksbureau Canalys is er in Europa in het algemeen en in Nederland in het bijzonder een verschuiving gaande als het gaat om de markposities van unified communications-leveranciers.

In het jongste rapport van Canalys over de Europese markt voor unified communications-oplossingen wordt een opvallende ontwikkeling in Nederland gesignaleerd. In ons land wordt de top drie aangevoerd door Avaya (in Europa de nummer vijf). De meest opmerkelijke koploper is echter Aastra op nummer twee, een plek die het Canadese bedrijf inmiddels ook op Europees niveau heeft weten te verwerven.
Sjoerd de Jong, managing director Aastra Nederland, bevestigt desgevraagd dat ‘zijn’ bedrijf tot dusver weinig last heeft van de heersende recessie, een constatering die wordt geboekstaafd door de bevindingen van het marktonderzoeksbureau. “Wij profiteren van de vraag naar upgrades van bestaande technologie. Daarnaast verkopen wij gelukkig ook nog genoeg nieuwe systemen. Wat mij overigens wel verbaast, is dat er tot nu toe in Nederland weinig belangstelling is voor lease- of huuroplossingen op het gebied van bedrijfstelefonie. In Spanje, België en Duitsland is dat juist erg populair. Ik had dat eigenlijk, zeker in deze economische tijden, ook hier verwacht:; juist nu is de ‘cash flow’ van groot belang. Maar goed, kennelijk vindt het Nederlandse bedrijfsleven het prettig om dit soort zaken op de balans te hebben staan.”
Aastra heeft de afgelopen tijd in betrekkelijke anonimiteit aan de weg getimmerd, zo lijkt het. De Jong: “Wij zijn misschien geen sexy onderneming, maar wij zijn wel in staat om anticyclisch te investeren. Dat heeft alles te maken met het feit dat Aastra een familiebedrijf is, inderdaad.” Dat investeren heeft zich tot dusver onder andere vertaald in een aantal overnames van uiteenlopend formaat. De laatste acquisitie betrof de Enterprise Communications-divisie van het Zweedse Ericsson. Volgens De Jong is de koopwoede van Aastra echter nog niet volledig bekoeld. Hij sluit niet uit dat er nog verdere overnames op de rol staan. “Nortel staat inderdaad in de etalage. Een ontwikkeling die ons als Canadees bedrijf overigens aan het hart gaat. Of wij Nortel-onderdelen willen kopen? In de Verenigde Staten zou het wellicht wel nieuwe business kunnen opleveren. In onze regio praat je echter over meer van hetzelfde.”

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: