Slimmer Samen Werken

27/07/2009

Acceptatie mobiel werken hangt af van managementstijl

Filed under: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 15:06

image

De overgang naar mobiel werken vergt een andere manier van leidinggeven. Progressieve managers zijn het verst met de acceptatie van mobiel werken, zo blijkt uit het onderzoek `Het ritme waarop Nederland werkt` van het Leefritme Kenniscentrum. Voor 55% van de ondernemers is het belangrijk om een laptop te hebben. Toch ziet een minderheid ook nadelen in de toenemende mobiliteit, mogelijk gemaakt door de smartphones, mobiel internet en laptops. Een derde vreest dat door flexibel en mobiel werken de controle minder wordt.

Ruim 60% van de ondervraagde ondernemers en ICT beslissingsnemers staat weigerachtig tegenover flexibel of mobiel werken. Er is niet veel vertrouwen in de loyaliteit van de werknemer en daarom moet deze in de gaten gehouden worden. Progressieve managers lopen voorop, en willen dat werknemers zelf creatief omgaan met ideeën vanuit het management. Zij denken dat werknemers zelf best kunnen beslissen waar en wanneer ze het meest productief zijn.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de laptop steeds meer gemeengoed wordt in het bedrijfsleven. Bij 55% van de ondernemers is de laptop favoriet. Ook mobiel e-mail, internet op de laptop, mobiel internetkaarten, smartphones en Blackberries zijn populair.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: