Slimmer Samen Werken

12/08/2009

Blackberry combineert aanraakschermtechnologieën

Filed under: Devices,Mobile,RIM - BlackBerry — Jan-Willem Beekmans @ 09:32

Research in Motion heeft een patent ingediend dat een combinatie maakt tussen de twee gangbare technologieën voor aanraakschermen.

In het patent schrijft RIM dat de twee technologieën bovenop elkaar worden toegepast zonder dat de werkinimageg van de afzondelijke lagen elkaar beïnvloeden.

Op dit moment bestaan twee technologieën, ieder met hun eigen voor- en nadelen. De oudste is het ‘resistive touch screen’; twee lagen gescheiden materiaal die, wanneer zij tegen elkaar worden gedrukt, informatie geven over de positie waar de druk werd uitgeoefend. Deze techniek werkt het best voor het werken met een stylus en de productie van de schermen is relatief goedkoop.

 

image De ‘capacitive touch screen’ heeft een laag die gevoelig is voor verstoring van het elektrisch veld dat er vlak boven ligt. Apple was de eerste die deze technologie verwerkte in iPhones en iPods. Deze technologie werkt het best voor een scherm dat met de vinger wordt bediend. De gevoelige laag signaleert bovendien de vinger al voor de aanraking plaatsvindt, waardoor acties sneller in gang gezet kunnen worden. Het systeem reageert daardoor sneller.

In de RIM-patentaanvraag bestaat de buitenste laag uit een capacitive touch screen en ligt daaronder een resistive touch screen. Door de combinatie zou het scherm zowel met de stylus als de vinger goed kunnen worden bediend. Ook zou het scherm het vermogen hebben zichzelf te deactiveren wanneer het toestel dicht bij de huid komt, bijvoorbeeld tijdens het telefoneren.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: