Slimmer Samen Werken

12/08/2009

HTC-telefoons bevatten Bluetooth-lek

Filed under: Bluetooth,Devices,HTC,Mobile — Jan-Willem Beekmans @ 09:40
Tags: ,

image HTC-telefoons met het besturingssysteem Windows Mobile 6.0 of 6.1 bieden buitenstaanders de mogelijkheid via de Bluetooth-verbinding elk bestand te benaderen. Ook is het plaatsen van een bestand of uitvoerbare code mogelijk.

Het lek zit in de OBEX FTP service directory van de Bluetooth-driver op de telefoons, meldt het Spaanse computerbeveiligingsbedrijf Seguridad Mobile. Dit geldt voor zowel de ‘Standard’ als de ‘Professional’ versie van Windows Mobile 6.0.

Telefoons met Windows Mobile 5.0 hebben het probleem niet. Het probleem doet zich alleen voor wanneer Bluetooth is geactiveerd en File Sharing aanstaat. Het bedrijf raadt dan ook aan File Sharing te deactiveren en de Bluetooth-verbindingsmogelijkheid uitsluitend aan te zetten voor communicatie met een bekende ontvanger, tot een patch gereed is.

Volgens Seguridad Mobile is Microsoft half januari op de hoogte gebracht van het probleem. Nader onderzoek wees uit dat het probleem zich in een door HTC-geïnstalleerde driver voordeed en niet voorkomt op andere Windows Mobile-gebaseerde toestellen. HTC heeft volgens Seguridad Mobile het probleem bevestigd, maar nog geen datum gegeven waarop een oplossing beschikbaar is.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: