Slimmer Samen Werken

14/08/2009

Mobiele videodiensten zullen vervijfvoudigen

Filed under: Innovatie,Telepresence,Unified Communication,Video — Jan-Willem Beekmans @ 14:21
Tags: , , ,

image Volgens onderzoeker Pyramid Research zal het aantal betalende gebruikers voor mobiele videodiensten tussen 2008 en 2014 vervijfvoudigen.

In totaal zullen er wereldwijd in 2014, aldus de onderzoekers in het rapport Mobile Video Services: A five-year global market forecast, 534 miljoen betalende klanten zijn voor mobiele videodiensten. Dit zal ongeveer 8,5 procent van het totale aantal mobiele abonnees zijn. Op dit moment ligt dit percentage op 2,5 procent. Deze diensten bestaan uit videoclips, videoconferencing, muziekvideo’s, televisieprogramma’s en films.

Redenen
Reden voor de toename van het aantal betalende abonnees zijn onder meer, aldus het onderzoek, de gestaag voortgaande ontwikkelingen van 3G- en 4G-netwerken, mobiele televisie, downloading, streaming, content datagebruik, smartphones en andere mobiele devices. Volgens Pyramid zullen de meeste abonnementen in de regio Azië-Pacific worden afgenomen. In totaal zullen in 2014 in deze regio meer dan 281 miljoen abonnees zijn voor mobiele videodiensten. Naast Azië-Pacific zal deze vorm van mobiele diensten ook in andere opkomende marketen sterk stijgen. Zo zou het aantal abonnees in Latijns-Amerika met jaarlijks met 39 procent gaan toenemen.

Creativiteit
Tot slot stelt Pyramid dat de verwachte competitieve markt rondom mobiele videodiensten ertoe zal leiden dat operators creatief zullen moeten zijn wanneer zij nieuwe diensten willen opzetten. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, zullen zij hun netwerken moeten upgraden, de kosten voor datagebruik verlagen, de aangeboden content moeten verbeteren en meer geavanceerde handsets op de markt moeten brengen.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: