Slimmer Samen Werken

14/08/2009

Software-defined radio kan kosten van telecomoperators omlaag krijgen

Filed under: IP-Telefonie,Leveranciers,Mobile,Unified Communication — Jan-Willem Beekmans @ 15:04
Tags: ,

image De technologische doorbraak software-defined radio (sdr) helpt telecomoperators om hun kosten omlaag te krijgen. Sdr draait op universele hardware die elke radiotechnologie kan ondersteunen en daardoor kan een volledige integratie plaatsvinden op het gebied van base-station controllers en radio network controllers. Het grote voordeel is dat door sdr frequenties niet meer aan een specifieke technologie zijn gekoppeld.

De markt is rijp voor snel mobiel internet. Van al het mobiele ip-verkeer wordt circa 80% gerealiseerd via laptops. De vraag naar mobiele diensten zal zich de komende jaren stormachtig blijven ontwikkelen. Deze vraag kan worden opgevangen door de nieuwe generatie radiotechnologie long-term evolution (lte), die goedkoper en sneller werkt dan UMTS. Marktonderzoekers verwachten dat in 2015 400 miljoen consumenten gebruik maken van lte. De technieken gsm en umts zorgen in 2015 echter ook nog voor substantiële omzetten. Telecomoperators moeten hun diensten op meerdere technologische platformen blijven aanbieden.

Dat is waar rds van pas komt, aangezien rds zich uitstrekt over meerdere technologieën. Met rds kunnen spraakdiensten goedkoop geleverd worden terwijl er ook efficiënte packed-switched services worden aangeboden.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: