Slimmer Samen Werken

07/10/2009

Futurologen voorspellen mediatrends voor 2014

Filed under: Innovatie — Jan-Willem Beekmans @ 21:58

Outdoor schermen die voorbijgangers herkennen en de krant lezen op een Amazon Kindle behoren volgens futurologen en media-experts tot de dagelijkse mediapraktijk in 2014. Zij maakten in opdracht van Media Week een inventarisatie van de belangrijkste trends.

Internet wordt het bindmiddel dat alle mediakanalen bij elkaar houdt. Het wordt een utility als water en stroom. De wekker maakt je wakker op een tijdstip afhankelijk van de files die dag, de auto houdt bij wanneer hij benzine nodig heeft en voice search wordt algemeen gebruikt. Gaming wordt verrijkt door websites die de hub van de game vormen en onderling gerelateerde spellen op verschillende platforms coördineren. Video, streaming music, communities en nieuwe technologieën, allemaal komen ze samen in de gamewerelden. Nieuwe sociale media sites ontstaan rond niches en staan permanent `aan`: tijdens het tv-kijken, telefoneren en uitgaan.

Mobiel staat centraal, bij zoekopdrachten, video`s en sociale media, kaartjes kopen en deuren opendoen. Creditcard, klantenkaart en sleutels bevinden zich in een chip in de mobiele telefoon. Tv-kijkers zien alle programma`s wanneer ze willen; prime time bestaat niet meer. Apple, Microsoft en Google worden actief in televisie. Out-of-home kenmerkt zich door gezichtsherkenning en persoonlijke interactie. Printed media worden een combinatie van eReader, mobiel, abonnement en lidmaatschap; dit levert een complexere en grotere inkomstenstroom op.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: