Slimmer Samen Werken

30/10/2009

TomTom en Garmin lijden onder opkomst van gps op mobieltjes

Filed under: Mobile,Navigatie — Jan-Willem Beekmans @ 14:41
Tags:

image De markt voor gps breidt zich in snel tempo uit naar apps voor de mobiele telefoon. Navigatiesystemen zoals die van TomTom en Garmin ondervinden hier steeds meer concurrentie van. Beide fabrikanten begeven zich dan ook op de mobiele markt. TomTom lanceert een iPhone app en komt binnenkort met een autokit met ingebouwde iPhone, microfoon en speaker. Garmin rolt zijn eigen navigatietelefoon uit. Beide werken ook aan next-generation apparatuur met diensten als real-time verkeersinformatie.

Uit onderzoek van Forrester blijkt dat de markt voor gps-enablede mobieltjes in 2010 die voor ingebouwde navigatiesystemen inhaalt en in 2013 die voor standalone navigatiesystemen. Nu heeft 17% van de Amerikaanse volwassenen een standalone systeem, 4% een ingebouwd systeem en 4% twee of meer systemen. De Amerikaanse Consumer Electronics Association voorspelt dat de standalone gsp-markt in 2009 op ruim 2,8 miljard dollar uitkomt, 32% minder dan de 3,7 miljard uit 2008. Deels wordt die daling veroorzaakt door prijsverlagingen. De prijs van standalone sets daalde in 2009 met 30%.

Gebruiksgemak ligt ten grondslag aan de opmars van navigatiesystemen op mobieltjes. Toch hebben standalone systemen ook voordelen. Net als bij andere apparatuur is de kwaliteit van gespecialiseerde systemen beter. Ook is er nog geen oplossing voor binnenkomende gesprekken terwijl het gps-systeem instructies geeft.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: