Slimmer Samen Werken

04/11/2009

Cisco zorgt voor ‘TelePresence’ tijdens klimaattop

Filed under: Cisco,Collaboration,Telepresence,Video — Martain Spierings @ 14:22

telepresenceCisco organiseert tijdens de in december geplande VN-klimaattop in Kopenhagen de voorzieningen voor televergaderen. De ‘TelePresence’systemen zijn bedoeld om afgevaardigden en hun collega’s op afstand te laten deelnemen en om media te faciliteren. Via een daartoe ingerichte site kunnen mediavertegenwoordigers in Nederland een tele-interview boeken op het kantoor van Cisco in Amsterdam Zuid-Oost.

Cisco’s Global Climate Change Meeting Platform verbindt het Bella conferentiecentrum in Kopenhagen met een aantal parlementsgebouwen, VN- en Cisco-locaties wereldwijd via een beveiligd IP-netwerk. Het platform zal live video-, audio- en webconferencing-faciliteiten verlenen aan vijftien- tot achttienduizend afgevaardigden uit meer dan 192 landen en zo’n vierduizend persvertegenwoordigers.

In het Bella Centre-conferentiecentrum zelf worden vier Cisco TelePresence-kamers ingericht. Deze kamers komen via een beveiligde verbinding in contact te staan met TelePresence kamers bij het Deens ministerie van Klimaat en Energie, een aantal Deense ambassades over de hele wereld en enekele tientallen Cisco-lokaties. Afgevaardigden kunnen vóór, tijdens en na de COP15 gratis gebruikmaken van deze faciliteiten. Andere locaties, die mogelijk worden aangesloten, zijn het UNFCCC-secretariaat in Bonn, het UNEP in Nairobi, het VN-hoofdkwartier in New York en Palais des Nations en het UNICC in Genève.

Eerder dit jaar verkoos het Deens ministerie van Buitenlandse Zaken Cisco al als technologiepartner voor de ‘COP15’, die van 7 tot 18 december plaatsvindt in de Deense hoofdstad. Cisco’s samenwerking met Denemarken duurt tot eind 2010. Gedurende die periode zal Cisco zijn GCCMP inzetten voor collaboration-doeleinden voor diverse intergouvernementele instanties en organisaties.

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: