Slimmer Samen Werken

11/11/2009

20 miljoen mobiele telefoonaansluitingen in NL

Filed under: Mobile — Jan-Willem Beekmans @ 14:46
Tags:

imageEr zijn bijna 20 miljoen mobiele telefoonaansluitingen, een verdubbeling ten opzichte van 2000. Het aantal vaste telefoonaansluitingen blijft met 5,8 miljoen redelijk stabiel. Wel stijgt het aandeel van VOIP ten opzichte van de aloude analoge (pstn-)aansluiting.

Gemiddeld 1,2 mobiele telefoonaansluitingen per inwoner komt door het gebruik van een mobiele telefoon voor privé naast een zakelijke. Het aantal vaste telefoonaansluitingen blijft vrij constant met 5,8 miljoen. Wel is er een duidelijke verschuiving van de aloude analoge pstn-telefoon naar een Voip-aansluiting. Van de laaste zijn er nu meer met 3 miljoen tegen 2,8 pstn-aansluitingen. Hierbij zijn pc-toepassingen als Skype niet meegerekend.

86 procent van de Nederlandse huishoudens heeft toegang tot internet. 75 procent van de Nederlandse huishoudens hebben een breedbandaansluiting via dsl of kabel. In totaal zijn er 5,9 miljoen breedband aansluitingen.

Van het mobiele telefoonverkeer wordt toenemend deel van de omzet gegenereerd door dataverkeer als gevolg van de opkomst van smartphones.

Nederlandse internetgebruikers besteden gemiddeld 25 uur per maand online. De meeste tijd wordt daarbij besteed aan sociale netwerksites.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: