Slimmer Samen Werken

12/11/2009

Cisco breidt collaborationportfolio uit

Filed under: Cisco,Collaboration,Het Nieuwe werken,social networking — Jan-Willem Beekmans @ 16:13
Tags:

image Cisco heeft zijn collaborationportfolio uitgebreid met een aantal nieuwe oplossingen. Daarbij lijkt social networking steeds belangrijker te worden.

Het gaat hierbij, aldus de leverancier, voornamelijk op oplossingen op het gebied van spraak en video, communicatie tussen bedrijven onderling, interoperabiliteit, nieuwe marktverkenningen op het gebied van social networking en een hosted e-mailservice. Zo introduceert Cisco onder meer TelePresence WebEx Engage, een oplossing die de videoconferencing van TelePresence combineert met het collaborationtool WebEx. Hierdoor kunnen nu ook gebruikers van WebEx-oplossingen direct meevergaderen in videoconferencingsessies die via TelePresence plaatsvinden. Bovendien kunnen gebruikers van de TelePresence via WebEx allerlei informatie uitwisselen. Verder zijn de TelePresence-oplossingen nu interoperabel met videoconferencingsystemen van andere leveranciers. Ook wordt een nieuwe generatie IP-telefoons gepresenteerd.

Intercompany
Op de samenwerking tussen bedrijven of tussen nevenvestigingen onderling te bevorderen heeft de leverancier de Intercompany Media Engine gelanceerd. Deze oplossing moet het mogelijk maken dat verschillende bedrijven of nevenvestigingen direct contact met elkaar kunnen opnemen, zowel via spraak, met een collaborationtool of videovergaderen, via de eigen netwerkverbindingen. Volgens Tim Stone, Head of Collaboration Solutions Europe en marketing nanager Europe bij Cisco moet dit ervoor gaan zorgen dat bedrijven bij hun onderlinge contacten kosten kunnen besparen. Ze maken dan immers niet meer gebruik van lijnen van derden. Wel, zo beaamt hij, moeten beide bedrijven dan over de Cisco Intercompany Media Engine beschikken. Een tweede oplossing die de samenwerking tussen bedrijven onderling moet bevorderen, is Cisco WebEx Connnect Instant Messaging en Cisco Unified Presence versie 8.0. Deze oplossingen zijn ontwikkeld op basis van de technologie van het vorig jaar overgenomen Jabber.

image Social networking
De nieuwe markten die Cisco wil gaan betreden, bevinden zich voornamelijk op het terrein van social networking. De oplossingen die de leverancier nu op het gebied van social networking presenteert, zijn tweeledig, in de eerste plaats is er Show and Share. Dit is een sociaal videosysteem dat het mogelijk maakt om videobestanden te maken en te bewerken om ze vervolgens via social networking te delen met andere gebruikers. Alle gebruikers kunnen op videoboodschappen reageren, kunnen ratings geven, toevoegen aan RSS-feeds of speech-to-text-bestanden genereren. Ook kunnen zij met makers, onder meer via WebEx, contact opnemen. De tweede oplossing is het Enterprise Collaboration Platform. In feite is dit een grootzakelijke social networking portal, gebaseerd op de directory van bedrijven. Binnen deze portal kunnen gebruikers eigen communities aanmaken, wiki’s ontwikkelen, al bestaande zakelijke applicaties integreren en andere content van andere Web 2.0-omgevingen, zoals YouTube en Facebook, integreren. Ook hier kunnen realtime voice en video worden geïntegreerd. Opvallend hierbij is wel dat dit platform, in tegenstelling tot recente vergelijkbare producten van onder andere Novell, Novell Pulse, nog geen interoperabiliteit heet geïncorporeerd met Google Wave, de nieuwste social networkingdienst van Google. Op de vraag waarom niet, kon Tim Stone nog geen antwoord geven.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: