Slimmer Samen Werken

12/11/2009

Trillions: waarom de toekomst anders denken vereist

Filed under: Innovatie,Technologie Innovatie — Jan-Willem Beekmans @ 12:01

Via Tony Bosman, Ordina
image MAYA is een onderzoekinstutuut wat zich onder andere bezig houdt met de complexe technologische uitdagingen die de mensheid te wachten staan. Technologische uitdagingen. Analisten zijn het er over eens: “within a couple of years, there will be over a trillion information devices connected to the global network. One trillion is a huge number”

Er staat ons dus nogal wat te wachten. En dat denkt het MAYA Instituut dus ook: "The computing industry has largely ignored the sea change that will occur when we near that trillion-node threshold. Our current devices employ technologies like relational databases and client/server models that were invented at least 20 years ago—models that will very soon be inadequate to confront the challenges of managing the quantity of information available in that very near future". Er ligt dan ook een hele uitdaging voor ons. Niet alleen voor ons mensen om om te gaan met al die informatie waarvan ik denk dat als deze contextueel wordt aangeboden de gepercipieerde informatie overlaod veel lager zal zijn dan nu. Maar ook voor het realiseren van de benodigde technische randvoorwaarden om deze snelle ontwikkelingen allemaal te kunnen blijven plaatsen.

De toekomst vereist anders denken van iedereen en iedere organisatie. De toekomst is niet meer voor te stellen met ons traditionele denken en om het te realiseren moeten we al helemaal leren om exponentieel te denken en te handelen. Wil je als organisatie overleven in de toekomst dan zul je een aantal radicale veranderingen moeten doormaken de komende jaren.

Trillions from MAYAnMAYA on Vimeo.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: