Slimmer Samen Werken

17/11/2009

Gartner “Windows Mobile in de verdrukking”

Filed under: Apple,Google,Microsoft,Mobile,Nokia — Jan-Willem Beekmans @ 14:59
Tags:

image Tussen het derde kwartaal van 2008 en het derde kwartaal van dit jaar heeft Windows Mobile maar liefst eenderde van zijn marktaandeel op de markt voor smartphones verloren, zo schrijft onderzoeksbureau Gartner.

In Q3 2008 kon het besturingsysteem van Microsoft nog bogen op een marktaandeel van 11%, een jaar later is dit geslonken tot 7,9%. Het aandeel van de iPhone nam een grote sprong door zijn marktaandeel te zien stijgen van 12,9% naar 17,1%. De BlackBerry van de Canadese producent Research In Motion klom in diezelfde periode van 16% naar 20,8%

Ook het marktaandeel van Symbian verliest zijn grip op de smartphonemarkt. Het besturingsysteem van Nokia daalde binnen een jaar van daalde van 49,7% naar 44,6%. Het relatief jonge Android, ontwikkeld door onder meer Google, was in 2008 nog niet op de markt, maar kan in 2009 rekenen op een marktaandeel van 3,9%.

Microsoft lanceerde onlangs Windows Mobile 6.5, dat beter geschikt zou zijn voor smartphones dan zijn voorganger. Windows Mobile 6.5 wordt echter slechts gezien als tussenoplossing in de stap naar Windows Mobile 7. Volgens Gartner moet Microsoft flink aan de bak om Windows Mobile nog aantrekkelijk te houden voor producenten van smartphones. Bedrijven als HTC, Samsung en Sony Ericsson ontwikkelen al op Android terwijl ook Palm en Motorola Windows Mobile laten voor wat het is.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: