Slimmer Samen Werken

19/11/2009

Nokia N97 mini: Kleine krachtpatser

Filed under: Mobile,Nokia — Jan-Willem Beekmans @ 21:17
Tags:

image Alsof de N97 van Nokia toch niet het succes is geworden dat men verwacht had, doet Nokia het met een mini-variant nog een keertje over. Dezelfde ideeën, maar kleiner van formaat, met een mooier scherm en efficiënter toetsenbord. Ook het interne geheugen is een maatje kleiner, maar dat mag de pret niet drukken. Voor bijna alle toepassingen is 8 Gb meer dan voldoende. En uitbreiden kan altijd nog.

Alle afmetingen van de N97 mini zijn 3 à 4 mm kleiner dan zijn grotere broer. Het lijkt niet veel maar het toestel ligt direct beter in de hand en past beter in een colbertjasje. Om de verkleining mogelijk te maken is de cursorknop van het toetsenbord verdwenen en vervullen pijltjestoetsen nu de rol van navigatie.

image
Ook het scherm is wat compacter geworden. Eenmaal uitgeschoven neemt het toetsenbord een prominente plaats in onder het scherm en is het invoeren van berichten of het lezen van e-mails eenvoudig mogelijk. Juist bij dit gebruik bewijst een echt toetsenbord toch weer zijn kracht.

Het werkt sneller en efficiënter dan met een virtueel toetsenbord op het scherm. De N97 mini heeft ook een pennetje om het scherm te bedienen en dat is netjes in de kast weggewerkt. Het gebruikte 3,2” LCD scherm is van een betere kwaliteit dan het scherm van de N97. Net iets helderder en briljanter. Een stap in de goede richting.

Uiteraard wordt de N97 mini standaard uitgerust met een snelle HSPA-verbinding tot 3,6 Mbps, wifi en een mailclient voor Exchange.Voor de zakengebruiker heeft de N97 mini dus alles in zich wat men maar kan wensen. Met het besturingssysteem Symbian Series 60 V5 is het downloaden van nieuwe functies waaronder applicaties voor internetbellen (zoals Skype) eenvoudig.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: