Slimmer Samen Werken

01/12/2009

Managers verknallen innovaties

Filed under: Innovatie,Management — Jan-Willem Beekmans @ 14:04
Tags:

imageVeel innovaties mislukken als gevolg van tekortkomingen in het management. Managers leren onvoldoende van hun fouten, mijden risico’s, staan onvoldoende open voor samenwerking en zijn vaak te eenzijdig gericht op marginale verbeteringen. Dat concludeert Accenture uit onderzoek onder 630 managers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Voor twee derde (66 procent) van de onderzochte bedrijven zijn de financiële resultaten op de korte termijn belangrijker dan het groeipotentieel op lange termijn. Zo’n driekwart van de Amerikaanse respondenten geeft aan dat hun bedrijven marginale verbeteringen nastreven zoals lijnuitbreidingen (73 procent), en niet leren van fouten (74 procent).

De belangrijkste oorzaken voor het mislukken van nieuwe producten en diensten is het onvermogen in te spelen op klantbehoeften (57 procent), te laat op de markt verschijnen (54 procent) en een verkeerde prijsstelling (52 procent). Andere oorzaken zijn een onjuiste positionering (50 procent), ketenproblemen (44 procent) en onjuiste voorspellingen (43 procent). Voor een derde van de respondenten was ook de inzet van nieuwe technologie een drempel voor innovatie.

Bijna de helft van de ondervraagden (48 procent) meldt dat de innovatiebudgetten de afgelopen zes maanden zijn verhoogd. Bij een derde (33 procent) zijn deze budgetten gelijk gebleven. 9 van de 10 managers (89 procent) verklaart dat innovatie met het oog op toekomstige groei even belangrijk of zelfs belangrijker is dan kostenbesparing. Toch is de meerderheid van de managers niet tevreden over de innovaties van hun bedrijf. Volgens hen loopt de helft van de innovatieprojecten achter op schema.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: