Slimmer Samen Werken

10/12/2009

Manager van de toekomst – kan je mee of niet?

Filed under: generatie Y,HNW- Management,Management — Jan-Willem Beekmans @ 16:50
Tags:

image Recentelijk in ‘De Wereld Draait Door’ verschijnt Nalden, de normaal goedgebekte Van Nieuwkerk wist even niet hoe hij het had. Tegenover hem zat iemand die voor hem niet alleen van een andere generatie leek te zijn, sterker nog: voor de toch zeer modern ogende, slechts 49 jaar oude, Van Nieuwkerk leek Nalden op een extraterrestrial, op iemand van een andere planeet.

Terwijl hij in gesprek was onderhield Nalden contact met zijn achterban, 5.700 volgers op Twitter en bleken zijn gadgets niet alleen een onderdeel te vormen van zijn presentatie maar van zijn gehele ’Zijn’. Van Nieuwkerk gaf spontaan toe dat hij voor het eerst volledig van zijn àpropos was. Ondanks dat Halina Reijn hem hielp had Van Nieuwkerk oprechte verbazing over iets als Twitter. Zie hier de exponent van de gedigitaliseerde, vaak jonge, ondernemer.

In college- en vergaderzalen verschijnen steeds meer gadgets zoals Nalden die gebruikt, gadgets die niet alleen contact houden met de achterban, gadgets die niet alleen het leven een stuk eenvoudiger kunnen(!) maken, maar gadgets ook die je communicatie wel héél transparant maakt. Een waarschuwing is hier dus op zijn plaats, niet zo zeer om de gadgets te doen verbieden (da’s een zich versnellend, onomkeerbaar proces & dus een onmogelijke taak) maar om er rekening mee te houden: ze Zijn er.

Vraag is nu: wat kun je er als manager mee, met deze digitalisering van de samenleving? De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse manager komt in de buurt van die van Van Nieuwkerk. Zij tonen waarschijnlijk dezelfde verbazing als ze types als Nalden ontmoeten. Mijn tip: blijf vooral je zelf! Pas die nieuwe ontwikkelingen toe die voor jou iets toevoegen & blijf van de rest af.

Weet: het is het Darwin jaar en digitalisering is een nieuwe (r)Evolutie: iedereen die oude technieken blijft omarmen sterft uiteindelijk uit maar zit daar zelf nu niet mee (gelukkig)

Kijk vooral ook op de website van Nalden.net

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: