Slimmer Samen Werken

10/12/2009

Ontevredenheid ICT-personeel neemt toe

Filed under: Events,Fun,Management,Trends — Jan-Willem Beekmans @ 16:29

imageDe economische crisis beïnvloedt de manier waarop werknemers denken over de organisatie waar zij werken. Bij ICT-bedrijven is het ongenoegen van werknemers dit jaar gegroeid, terwijl ambtenaren juist tevredener zijn dan voorheen.

Vier jaar achtereen steeg de tevredenheid gestaag, maar de recessie heeft een einde gemaakt aan de opwaartse lijn. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het zakenblad Incompany onder circa 6500 werknemers van 135 Nederlandse organisaties. De meesten zijn bang voor hun baan en zijn minder te spreken over hun carrière, arbeidsvoorwaarden en de cultuur bij hun werkgever, licht hoofdredacteur René Gerhardus toe. Volgens hem groeit de kloof tussen directie en werkvloer.

Binnen de sector zijn de verschillen groot. De overall winnaar op het gebied van medewerkerstevredenheid is Sogeti, dat dit jaar voor het eerst met het onderzoek meedeed. De ICT-dienstverlener kreeg van het personeel een 7,6. Maar de laatste plaats wordt eveneens ingenomen door een ICT-bedrijf: HP, dat niet meer dan een 5,4 kreeg van haar eigen medewerkers. Volgens Gerhardus heeft dit te maken met de bedrijfscultuur: "Sogeti kiest voor een overlegmodel, HP heeft zich bij de grote reorganisatie vervreemd van zijn eigen werknemers." ASML, dat vorig jaar nog het hoogste cijfers kreeg (7,9), deed dit jaar niet mee met het onderzoek.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: