Slimmer Samen Werken

11/12/2009

Frans leger ontwikkeld Trustedbird (Thunderbird 3 code)

Filed under: Messaging,Security — Jan-Willem Beekmans @ 15:42
Tags: ,

image Een deel van de code voor Thunderbird 3 is gemaakt door het Franse leger. De Fransen wilden zelf mailextensies ontwikkelen, dat is in Outlook niet mogelijk.

Twee jaar geleden besloot het Franse leger over te stappen op Thunderbird om eigen securityextensies te bouwen. Op basis daarvan bouwden de militairen zelfs een eigen veilige variant op Thunderbird: Trustedbird, voorheen bekend als Milimail.

image Code van TrustedBird is terechtgekomen in de deze week verschenen versie 3.0 van Thunderbird. De belangrijkste aanpassing aan de originele software is een systeem waarmee gemonitord wordt of een mail wel of niet gelezen is. "Dit is cruciaal in een command-en control organisatie", zegt een medewerker van Mozilla tegen Reuters. Trustedbird is beschikaar als losse mailclient of als losse add-ons voor Thunderbird.

Voeten in aarde
De overstap naar Trustedbird had wel de nodige voeten in aarde. "Het is minder geruststellend dan een vermaard bedrijf dat kwalitief goede support kan leveren", zegt een IT-medewerker van de Franse overheid.

Op de 80.000 computers van het Franse leger draait nu Trustedbird. Ook de ministeries van Financiën, Binnenlandse Zaken en Cultuur gebruiken de open source mailcient. Het mailprogramma bevalt inmiddels zo goed dat het Franse leger TrustedBird aan NAVO heeft gepresenteerd.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: