Slimmer Samen Werken

17/12/2009

Morgan Stanley voorspelt ondergang iPhone

Filed under: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 18:36

image Volgens Morgan Stanley neemt de populariteit van mobiel internet snel toe. In een recente studie voorspelt de financiële instelling dat mensen over 5 jaar eerder hun mobiele toestel voor internet zullen gebruiken dan hun desktop PC. Op de lange termijn houdt Apple haar hoofd echter niet boven water.

Met de recente successen van Apple’s iPhone en Google’s Android staan we volgens Morgan Stanley nog maar aan het begin van het mobiele internettijdperk. Wereldwijd, zelfs in ontwikkelingslanden, zal mobiel internet de komende 5 jaar doordringen, zo is te lezen in ‘The Mobile Internet Report’.

Vijf trends zullen volgens de financiële instelling zorgen voor een nog snellere groei van mobiel internet. Dit zijn 1) mobiel breedband via 3G (en 4G), 2) de populariteit van sociale netwerken, 3) online video, 4) VoIP diensten als Skype en 5) heel coole smartphones.

Interessant is de stelling dat Apple met haar ‘mobiele ecosysteem’ iTunes, iPod en iPhone nu flink aan de weg timmert, maar dat dit model volgens Morgan Stanley op de lange termijn niet houdbaar is. Volgens de financiële instelling zal het bedrijf links en rechts worden ingehaald door Google en andere nieuwe concurrenten. ‘De apparaten en software zijn technisch gelimiteerd, waardoor het geen succes kan worden op de lange termijn.’

Advertenties

1 reactie »

  1. Dit is een gedachte waarin integratie en coolness factoren ondergeschikt zijn aan lange termijn denken .het beperken van internet toegang via mobiele aparatiur (bedrijfsmatig ) zal concurrentie voordeel geven aan die bedrijven die dit wel toestaan en met name de iPhone ( welke beperkingen?) geven de gebruiker de mogelijkheid always om te zijn . Skype op de iPhone is one stop shop alsmede linked in boa de app store is door de eenvoudige installatie in een oogwenk gebeurd Maar ja wie herkent kermit niet locatie gebonden praatpalen met beperkt gebruik of de i mode vanuit Japan wat de mobiele Killers moesten worden .
    Zolang ik dit bericht in een met sneeuw overdekt landschap en een stilstaande trein vanaf mijn iPhone kan verzenden en de jeugd pingt en op die manier dure sms uitspaart denk ik dat de Apple game nog vele troeven uit te spelen heeft en de toekomstige smartphones alleen markt aandeel kunnen veroveren indien zij onderscheidend vermogen leveren met killer apps. Gartner heeft niets voor niets aangegeven dat Apple marktleider is en de rest niche spelers zijn.wie appie heeft begrijpt wat ik bedoel ;p

    kermit niet waarom praatpalen

    Reactie door Peter Rus — 17/12/2009 @ 19:29 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: