Slimmer Samen Werken

17/12/2009

Secondsight – 2010 – liefde als antwoord op de crisis

Filed under: Trends — Jan-Willem Beekmans @ 10:06
Tags:

Bij de presentatie van het nieuwe nummer van Second Sight afgelopen woensdag in Athenaeum Niewscentrum gaven Susanne Piët, Tony Bosma, Tom Kniesmeijer en Adjiedj Bakas hun visie op 2010 en het komende decennium. Een kort verslag van hun presentaties.

"2010: het jaar van de waarheid", staat er op de omslag van het nieuwe nummer van Second Sight, een uitspraak van Tony Bosma (partner Ordina en oprichter van de site Extend Limits). "De wereld zit in een transitiefase. Kunnen organisaties de omslag maken naar de nieuwe wereld met nieuwe eisen, waarden en businessmodellen of keren ze terug naar hun vertrouwde haven om daar alsnog langzaam ten onder te gaan? Dit wordt de essentie van 2010", aldus Bosma. Hij wijst op de kloof tussen consumenten en bedrijven, die hooguit in naam ‘klantgericht’ zijn. “De consument is tot de tanden gewapend met informatie en heeft middelen (nieuwe media) om organisaties ‘schade’ toe te brengen. Hij laat zich niet meer bedotten vanuit massacommunicatie en accepteert geen valse beloften.” Bedrijven zijn daarentegen nog maar al te vaak ‘gesloten organisatorische silo’s’, en het management kenmerkt zich door ‘onbekendheid met de vele mogelijkheden van de hedendaagse technologie en een schijnbare angst voor de directe dialoog met de consument’.

Ook trendwatcher Adjiedj Bakas ziet het toenemend belang van liefde. 2010 wordt volgens hem zelfs ‘het jaar van de liefde’ (in februari komt hij ook met het boek De toekomst van de liefde). "Volgens de Chinezen is 2010 het Jaar van de Witte Tijger. Van oudsher staat het Jaar van de Tijger voor hard, moeizaam, onrustig, met veel onverwachte wendingen, wisseling van leiderschap, economische transitie en agressie. In zo’n jaar gaan grandeur en armoede hand in hand. Het nieuwe jaar begint op Valentijnsdag. Liefde en passie worden belangrijke thema’s dit jaar. Zo’n jaar is er een van grote kansen, maar ook van sociale onrust. De tijger houdt niet van een saai bestaan, en saai is 2010 dan ook zeker niet."

Via Secondsight

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: