Slimmer Samen Werken

18/01/2010

Nokia toont Symbian 4

Filed under: Nokia,Trends — Jan-Willem Beekmans @ 20:47
Tags:

image

Nokia geeft een voorproefje van de gebruikersinterface voor de volgende versie van Symbian, die gepland staat voor 2011. Apple’s iPhone en Palms webOS dienen als inspiratie.

Ontwikkelaars van het smartphonebesturingssysteem Symbian geven ontwerpdocumenten en screenshots vrij over de volgende versie, officieel Symbian^4 geheten. Het gaat nog om een concept-voorstel, waarbij de Symbian-gemeenschap om feedback wordt gevraagd.

Begin 2011
De nieuwe versie van het open source-besturingssysteem voor smartphones moet in het derde kwartaal van dit jaar gereed zijn. Vervolgens moeten de eerste toestellen in het eerste kwartaal van 2011 op de markt komen. Nokia heeft begin december ook al een voorproefje onthuld van de nieuwe interface. Dat was echter een mockup van hoe de gebruikersinterface eruit gaat zien zodra de overstap naar ui-technologie Qt rond is. Nokia heeft Qt-ontwikkelaar (interfacemaker) Trolltech begin 2008 overgenomen.

In het nu geopenbaarde ontwerp voor de gebruikersinterface krijgen applicaties letterlijk meer de ruimte. Het besturingssysteem zelf blijft in beeld met een bescheiden titelbalk, waarin signaalsterkte en batterijcapaciteit worden getoond. De navigatie is herzien om lange en verwarrende structuren te voorkomen, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register.

image

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: