Slimmer Samen Werken

08/02/2010

Europa wordt wereldleider in mobile ticketing

Filed under: Financieel,Innovatie,Trends — Jan-Willem Beekmans @ 08:53
Tags:

imageBinnen vijf jaar haalt Europa Azië in met de inzet van mobiele tickets. Juniper Research verwacht dat het aantal uitgegeven tickets groeit tot 15 miljard, en dat is volgens de onderzoeker nóg maar een druppel op de gloeiende plaat.

Afgelopen jaar waren het vooral vervoerders, zoals luchtvaartmaatschappijen, die bij de boekingen mobiele tickets verzonden per e-mail en sms. Wereldwijd ging het om ongeveer 2 miljard tickets. Klanten kunnen met een digitale drager inchecken daarom sneller inchecken bij de gelegenheid. Air France/KLM, bijvoorbeeld, zet deze technologie sinds afgelopen najaar in voor de meeste Europese bestemmingen.

Vooral de opkomst van de iPhones en andere geavanceerde smartphones zorgde er afgelopen jaar voor dat verstrekkende bedrijven vaker de overstap maken van papieren naar digitale, mobiele tickets.

Nu zijn het de Aziatische landen waar mobiele e-tickets het meest worden uitgegeven. Naarmate meer mobieltjes worden uitgerust met NFC-chips, in functioneren grotendeels te vergelijken met Bluetooth, zal het gebruik vooral in Europa groeien. Accepterende gelegenheden zijn dan niet enkel vervoerders, maar ook uitbaters van evenementen als pretparken en concerten.

Gisteren werd bekend dat Paylogic van Accepté meegaat in de groeitrend van e-ticketing en zijn diensten ook op de Duitse en Belgische markt wil gaan aanbieden. Dat plan vloeit voort uit een verandering in de financiële situatie van het bedrijf. Joop van den Ende en Hubert Deitmers verkopen na drie jaar hun belang in het bedrijf. De nieuwe externe aandeelhouder is het Friese NoorderHuys

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: