Slimmer Samen Werken

08/02/2010

Generatie XD gebruikt internet voor sociale contacten

Filed under: Generation Xd,Het Nieuwe werken — Jan-Willem Beekmans @ 14:55
Tags:

image De nieuwe generatie `digitally aware` kinderen gebruikt internet vooral voor sociale interactie met vrienden. Deze kids, door Walt Disney in een pan-Europees onderzoek naar het mediagebruik onder kinderen `Generation XD` genoemd, kent de wereld niet zonder internet. Ze werden geboren tussen 1995 en 2001 en groeiden op met digitale media.

Trends die uit het onderzoek naar voren komen: XD`ers gebruiken technologie om hun sociale contacten te verbeteren en niet om persoonlijke contacten te vervangen. De kinderen geven er nog altijd de voorkeur aan om elkaar te ontmoeten (30%) dan te sms`en (15%), online te chatten (14%) of te bellen via hun mobieltje (8%). Hoewel gaming het hoogst scoort (74%) als bezigheid op internet, is huiswerk maken een goede tweede met 59%. Het milieu is heel belangrijk voor XD`ers; 97% vindt het belangrijk goed voor de aarde te zorgen en 74% doet al op jonge leeftijd aan recycling.

Disney voerde het onderzoek uit om de marketing en content creation voor deze doelgroep te optimaliseren. Het onderzoek is onderdeel van een langlopend project onder 8- tot 14-jarigen in Frankrijk, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Spanje. Het onderzoek werd uitgevoerd door Disney, The Future Laboratory en TNS. Volgens Nicole Morse, executive director of marketing voor Disney Channels UK, maken de resultaten het mogelijk tweens beter te bereiken.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: