Slimmer Samen Werken

19/02/2010

UC belangrijk voor groei Mobiel werken

Filed under: Het Nieuwe werken,Unified Communication — Jan-Willem Beekmans @ 22:44
Tags:

Het aantal werknemers dat onafhankelijk van een vaste plek actief is, zal nog dit jaar de grens van 1 miljard passeren. In 2013 zal dit aantal verder toenemen tot 1,2 miljard, verwacht onderzoeksbureau IDC. Het merendeel van de mobiele werkers zal komen uit opkomende markten zoals Azië en India. Met name Unified Communications zal een belangrijke rol spelen bij het nieuwe werken.

Unified Communications speelt een cruciale rol bij de adoptie van het nieuwe werken, vindt IDC. “Er bestaan momenteel legio mogelijkheden met mobiele technologieën voor werknemers. De markt voor geïntegreerde mobiele oplossingen is enorm en zal in vrijwel alles regio’s ter wereld groeien”, zegt Sean Ryan, research analyst, Mobile Enterprise Software bij IDC.

Westen
De Verenigde Staten staat aan kop met het aantal mobiele werkers. Maar liefst 72,2 procent van de Amerikanen zegt in 2008 los van de eigen plek te hebben gewerkt. In 2013 zullen 119,7 miljoen Amerikanen mobiel werken, schat IDC. Dat komt neer op meer dan driekwart van de beroepsbevolking in de VS.West-Europa kan bogen op een gemiddeld jaarlijks groeipercentage van 6 procent tot 2013. Hierdoor komt het aantal mobiele werkers in dat jaar op 129,5 miljoen, waarmee het de Verenigde Staten voorbijstreeft.

Azië
Azië, met uitzondering van Japan, vertegenwoordigt qua absolute aantallen het grootste deel van de mobiele werkers. IDC denkt dat het aantal in deze regio zal stijgen van 546,4 miljoen in 2008 naar 734,5 miljoen in 2013, wat neerkomt op 37,4 procent van de Aziatische beroepsbevolking. Het aantal mobiele werkers in Japan groeit in 2013 naar 49,3 miljoen, bijna driekwart van de beroepsbevolking.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: