Slimmer Samen Werken

23/03/2010

Werknemer werkt liever niet thuis…

Filed under: Het Nieuwe werken — Jan-Willem Beekmans @ 11:22
Tags:

image Niet de werkgever, maar de werknemer laat het afweten als het om telewerken gaat. Driekwart van de werknemers in de regio Amsterdam zegt wel te willen telewerken, maar doet het niet. En dat is niet omdat de baas bezwaren heeft,  maar omdat ze zelf de gezelligheid op de werkvloer niet willen missen. Ook vrezen ze dat hun carrière eronder lijdt.

Dat blijkt uit een groot onderzoek in opdracht van de Stichting Telewerkforum.

Ruim driekwart van de 950 deelnemers aan een onderzoek van het TelewerkForum en Novay wil telewerken. Als belangrijkste obstakels worden niet een verbod door de werkgever of het ontbreken van faciliteiten genoemd, maar een gemis aan interactie met de collega’s. Door het vaststellen van een of twee dagen in de week, waarop iedereen aanwezig moet zijn, zou de de werkgever daar wat aan kunnen doen.

Werkgevers zijn huiverig hun personeel thuis te laten werken vanwege de Arbo-regels, concludeerde de werkgroep mobiliteitsmanagement deze week. De regels verplichten werkgevers een veilige werkomgeving te verzorgen voor het personeel. Als een werknemer bij het thuiswerken letsel oploopt, kan de werkgever een schadeclaim verwachten.

Een uitspraak uit 2006 over een werkneemster die een schadevergoeding kreeg na letsel bij thuiswerk heeft werkgevers bang gemaakt, zegt secretaris Lars Lutje Schipholt van de werkgroep.

Door stimulering van telewerken zouden  tijdens de ochtendspits in de driehoek Amsterdam-Utrecht-Den Haag 10.000  automobilisten minder de weg op hoeven. De files zijn daarmee niet  opgelost, maar het zorgt wel voor meer ‘lucht’ op de snelwegen  tussen die steden, waar voor werktijd 185.000 automobilisten  bumper-aan-bumper staan.

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: