Slimmer Samen Werken

12/04/2010

Microsoft lanceert eigen telefoons – KIN One en KIN Two

Filed under: Microsoft,Mobile,social networking — Jan-Willem Beekmans @ 21:11
Tags:

image Microsoft presenteerde het toestel maandagavond (Nederlandse tijd) op een drukbezochte bijeenkomst in San Francisco. De telefoon, die in twee varianten op de markt komt, beschikt over onder meer een aanraakscherm, een uitschuifbaar toetsenbord en een camera. Microsoft profileert de toestellen – die worden gebouwd door elektronicafabrikant Sharp – vooral als sociale attributen.

Loop
Op het startscherm van de telefoons – door Microsoft de Loop genoemd – is altijd actuele informatie te zien die vrienden op sites als Facebook, Twitter of MySpace achterlaten. Gebruikers kunnen door bijvoorbeeld foto’s, linkjes, statusupdates of video’s naar een bepaald gedeelte van het scherm – de Spot – te slepen, direct informatie delen met hun vrienden. Al die sociale netwerkactiviteiten zijn niet alleen op de telefoon zelf te zien, maar ook in KIN Studio – een webdienst die gebruikers op hun pc kunnen bezoeken. KIN Studio maakt een backup van de informatie op de telefoon, en maakt het gemakkelijk om de gegevens te delen met vrienden.

Twee versies image
Van de KIN zijn straks twee versies te koop. De KIN 1 is klein en rond van vorm, en kan met een hand worden bediend. De grotere KIN 2 beschikt over meer geheugen en een camera met een hogere resolutie.De telefoons zijn vanaf mei in de Verenigde Staten te koop in combinatie met een abonnement bij telecomprovider Verizon. In het najaar kunnen ook klanten in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje een KIN aanschaffen, via Vodafone. Of en wanneer de KIN naar Nederland komt, is onduidelijk. De KIN Two is een wat luxer model met een HVGA-touchscreen, een groter QWERTY-toetsenbord, Wi-Fi, 3G, een Zune-mediaspeler, een 8 megapixel camera met HD video-opname en 8GB geheugen. Beide toestellen draaien op Windows Phone 7.

Beide toestellen worden in de markt gezet als Windows Phones. Ze zijn voorzien van een scherm met multi-touch en een ‘custom’ browser, die net als de mediaspeler is gebaseerd op de Zune. Naar verluidt worden Flash en Silverlight niet ondersteund en is het ook niet mogelijk om applicaties van derde partijen te draaien. De camera’s van de twee telefoons beschikken over beeldstabilisatie en een LumiLED-flitser, die tien keer feller zou zijn dan een normale LED-flitser.
De relatief lage opslagcapaciteit van 4GB/8GB is volgens Microsoft onbelangrijk, omdat je met de toestellen ook onbeperkte online opslagcapaciteit krijgt. Je gemaakte foto’s en videofilmpjes worden naadloos gesynchroniseerd met je online opslag, waar je te allen tijde vanaf je telefoon bij kunt.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: