Slimmer Samen Werken

19/05/2010

Google wil naar kwalitatieve audio en video

Filed under: Google,IP-Telefonie,Video — Jan-Willem Beekmans @ 06:52
Tags: ,

image Google koopt Global IP Solutions om zijn aanbod op het gebied van IP-telefonie, kwalitatief in audio en video, te verbeteren. Voor de overname legt Google 68 miljoen dollar in contanten op tafel. In ruil daarvoor krijgt het een technologiebedrijf dat de kern van kwalitatieve audio- en videoconferencing ontwikkelt.

Global IP Solutions is een partij met sterke banden met internetbedrijven. Tot de klantenkring  behoren onder meer Yahoo, AOL, Cisco Webmeeting, Nimbuzz (uit Rotterdam), Mail.ru en Baidu. Ze kopen technologie in om via hun webdiensten of pc of mobiele telefoon spraak- en videocommunicatie mogelijk te maken.

Het is duidelijk dat Global IP Solutions (GIPS) kennis en producten in huis heeft die derden graag inkopen. Vermoedelijk gaat het Google niet enkel om de slimme mensen die er werken, maar wel degelijk ook om het intellectueel eigendom dat zij creëerden. Oppertechneut Rian Liebenberg zegt over zijn aankoop: "We zien ernaar uit om met GIPS team te werken en verder te innoveren op het web". Daarmee geeft hij in ieder geval aan dat IP-telefonie via het web zal verbeteren. 

De nu overgenomen kerntechnologieën kunnen een aanvullende rol spelen op diensten als Google Talk (chat in tekst, audio en video), Google Voice (online telefooncentrale), Gizmo5 (VoIP-dienst à la Skype) en het mobiele platform Android. Global IP Solutions zou goed werken bij telefonie via WiFi. GIPS’ technologie voor audio- en videocommunicatie staat ook ter beschikking aan derde ontwikkelaars via AP’s. Hoe breed en actief het ontwikkelaarsbeleid is, is niet bekend. GIPS claimt dat zijn software is geïnstalleerd op 800 miljoen communicatie-installaties.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: