Slimmer Samen Werken

07/06/2010

Bricks, Facility Management speelt belangrijke rol bij Het Nieuwe Werken

Filed under: Uncategorized — Jan-Willem Beekmans @ 14:00

image Facility management (FM) kan op cruciale wijze bijdrage aan organisaties en ondernemingen die Het Nieuwe Werken willen invoeren. Dit doordat het Nieuwe Werken de mens en zijn werkomgeving centraal stelt. Het Nieuwe Werken gaat over tijd en plaats onafhankelijk samenwerken, sturen op output, het leiding geven aan dynamische organisaties, slimmer samenwerken en ervoor zorgen dat technologie geen barrière vormt en het bieden van een inspirerende fysieke werkomgeving.

De rol van de facility manager in deze is groot. Hij is immers verantwoordelijk voor een inspirerende werkomgeving – en dat is wat een medewerker dagelijks ziet en ervaart. Daarnaast is de mate van efficiency van die werkomgeving belangrijk. Een belangrijke overweging is de vraag wie er een werkplek krijgt. Om overcapaciteit te voorkomen , moet het aantal werkplekken goed afgestemd zijn op de tijdelijke krachten zoals ZZP`ers, externen, stagiairs en adviseurs.

Een andere belangrijk aspect van het Nieuwe Werken is de `ontkamering`. Het hebben van een eigen kamer was in het verleden een bevestiging van iemands status in de hiërarchie. Wanneer echter ook de directie afziet van een kamer of genoegen neemt met een veel kleinere kamer, dan geldt dit als een voorbeeld voor de rest van het bedrijf. Het geven van het voorbeeld geldt ook voor andere aspecten binnen organisaties zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: