Slimmer Samen Werken

13/06/2010

Managers positief tegenover ontwikkelingen in collaboration

Filed under: Collaboration,Het Nieuwe werken,HNW- Management — Jan-Willem Beekmans @ 22:12
Tags:

image Managers staan in het algemeen positief tegenover samenwerkingstechnologieën. Dit blijkt uit een onderzoek van IT-integrator Avanade. Volgens het wereldwijde onderzoek Global Survey of Collaboration in the Enterprise van de IT-integrator zien bedrijven tegenwoordig steeds vaker de meerwaarde van online samenwerken of collaboration. Ongeveer tachtig procent van de in het onderzoek onderzochte managers ziet collaboration als een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Collaboration maakt in hun ogen het delen van informatie tussen medewerkers steeds eenvoudiger, wat de sleutel tot succes is bij ondernemen, aldus Avanade.

Nadelen
Naast dit belangrijke voordeel, zien de respondenten ook enkele grote nadelen van het gebruik van collaboration. Zo vrezen respondenten dat werknemers verantwoordelijkheid over taken kunnen afschuiven, omdat er meer mogelijkheden bestaan om anderen om raad te vragen. Meer dan een derde van de respondenten, 38 procent, geeft aan dat problemen minder vaak door henzelf worden opgelost en dat ze vaker collaborationtools inzetten. Een ander probleem dat uit het onderzoek naar voren komt, is dat veel werknemers nog huiverig zijn voor online samenwerkingstechnologieën. Vooral geldt dit bij samenwerking tussen verschillende functieniveaus en afdelingen. Een kwart van de respondenten vindt dat collaboration tijd- en energieverspilling is.

Motieven
Uit het onderzoek komt verder nog naar voren dat bij het inzetten van collaborationtools kostenbesparing niet het leidende motief is. Innovatie en groei worden door de respondenten als belangrijkere motieven gezien om samenwerkingstechnologieën te gaan gebruiken. Zo geeft bijna tachtig procent van de onderzochte managers aan dat de huidige economische crisis ertoe heeft geleid dat hun ondernemingen meer openstaan tegenover samenwerkingstechnologieën. In een commentaar stelt Aram Smith, CTO van Avanade Nederland: "Nu de ergste recessie sinds tijden bijna voorbij is, werken organisaties proactief naar innovatie toe. Collaboration groeit uit tot een belangrijke factor om informatie uit verschillende markten te verkrijgen. Op deze manier kunnen organisaties zakelijke problemen oplossen en differentiëren.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: