Slimmer Samen Werken

23/06/2010

Microsoft brengt talent personeel in kaart

Filed under: Innovatie,Sociale innovatie — Jan-Willem Beekmans @ 07:01
Tags:

image Een online vragenlijst moet ook de passies van het personeel inzichtelijk maken. Softwarebedrijf Microsoft Nederland gaat meer aandacht besteden aan de talenten van personeelsleden. Dat heeft algemeen directeur Theo Rinsema laten weten. Om de competenties van medewerkers beter in kaart te brengen, ontwikkelt het bedrijf een zogeheten potentieelwijzer.

Via een online vragenlijst hoopt de werkgever beter zicht te krijgen op de vaardigheden en talenten van personeelsleden. Ook moet het hulpmiddel duidelijk maken welke passies medewerkers hebben en hoe zij die in hun werk kunnen gebruiken. Naar aanleiding daarvan wil de werkgever werknemers helpen bij het richting geven aan hun carrière, bijvoorbeeld door het aanbieden van een cursus of training.

Rinsema: ‘Het kan natuurlijk ook zijn dat na de test blijkt dat iemand passies heeft die binnen Microsoft niet bruikbaar zijn. Dan kan het gebeuren dat iemand ervoor kiest ergens anders te gaan werken.’ Dat schrikt de algemeen directeur niet af. ‘Werknemers moeten zich breder kunnen ontwikkelen dan alleen via de middelen die een werkgever biedt’, vindt hij. Volgens Rinsema is de potentieelwijzer niet alleen een hulpmiddel voor managers die willen weten hoe het met de talenten van hun medewerkers gesteld is, maar kunnen personeelsleden ook zelf zien op welk punt in hun loopbaan zij zich bevinden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld bijhouden hoe vaardigheden zich ontwikkeld hebben over een langere periode.

Microsoft wil de potentieelwijzer, die zich nu nog in een beginstadium bevindt, over ongeveer een half jaar gaan gebruiken. Het bedrijf wil ongeveer vier maanden besteden aan het samenstellen van vragenlijsten en vormgeving voor de online tool. De overige twee maanden worden besteed aan het ontwikkelen van de software.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: